Tropische intocht Vierdaagse met weinig kans op regen

NIJMEGEN – De Vierdaagse is tot nu toe zomers verlopen en ook de vrijdag vormt geen uitzondering. Volgens weersite Weeronline was het 's middags, tijdens de intocht, 29-32 graden met veel zon, wat sluierbewolking en een enkele stapelwolk.

Het blijft waarschijnlijk droog. In de avond is er wel een kleine kans van 15% op een onweersbui. Volgens het weerbureau komen de buien niet verder dan België en Zuid-Limburg en bereiken ze Nijmegen niet. Het blijft ook in de nacht erg zwoel in de binnenstad.

Niet verschroeiend heet

De Vierdaagse van 2018 verliep niet verschroeiend heet, maar wel flink warm. Dinsdagmiddag werd het 28 graden in Nijmegen en omgeving, woensdag was de ‘koudste’ dag met slechts 26 graden als maximumtemperatuur en donderdag werd het 29 graden. 

Weinig verkoeling door wind

Het is vrijdag zomers, mogelijk tropisch, warm met 29 of 30 graden in de omgeving van de stad. In de straten van Nijmegen wordt het ruim 32 graden. Weeronline meldt: Het is zonnig met enkele stapelwolken en geleidelijk trekt vanuit het zuiden steeds meer sluierbewolking over. De zwakke noorden- tot noordwestenwind brengt weinig tot geen verkoeling.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}