Vierdaagsefeesten in startblokken voor 50ste editie

Vierdaagsefeesten in startblokken voor 50ste editie

NIJMEGEN – De Nijmeegse Vierdaagsefeesten vinden komende zomer voor de 50ste keer plaats. De feesten zijn ooit heel bescheiden begonnen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een enorm evenement dat gedurende zeven dagen meer dan 1,5 miljoen bezoekers trekt.

De organisatie van de feesten heeft woensdag bekendgemaakt dat men in de startblokken staat voor dit speciale jubileum. Men gaat dit niet vieren door bijvoorbeeld één hele grote act te contracteren. Vanwege de grote mensenmassa’s is dat ook helemaal niet mogelijk.

Bijzondere verrassingen

Het 50-jarig jubileum wordt veeleer gespreid door de week gevierd met vele kleine, maar bijzondere verrassingen. “Overal in de stad zijn straks speciale pareltjes te vinden”, zo meldt de organisatie.

De vertrouwde opzet van het grootste evenement van Nederland blijft deze zomer hetzelfde. Na de opening van de 50ste Vierdaagsefeesten op zaterdag, volgt op zondag een grote vuurwerkshow. Op dinsdag is er weer de Kidsloop en woensdag kleurt het tolerante Nijmegen roze, als teken van acceptatie en diversiteit. Op vrijdag worden de feesten weer afgesloten, samen met de Vierdaagsewandelaars.  

1.000 optredens

Tussen zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli zijn er ruim 1.000 optredens op meer dan 40 podia door het hele centrum van Nijmegen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}