Vrijwillige alcohol- en drugstesten voor automobilisten

Vrijwillige alcohol- en drugstesten voor automobilisten

NIJMEGEN – Ook tijdens de 50e Vierdaagsefeesten is er aandacht voor de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’. De campagne vraagt aandacht voor de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol, drugs en/of zware medicijnen.

Het campagneteam gaat met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten de stad in en spreekt bezoekers van de Vierdaagse actief aan. Bestuurders kunnen op vrijwillige basis een alcohol- of drugstest laten afnemen.

Presentje

Blijkt uit de test dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, dan ontvangt men een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid. Het campagneteam is voor het vierde jaar op rij aanwezig op de Vierdaagsefeesten.

Rijden onder invloed gevaarlijk

Hoewel iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is, stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint, terwijl ze mogelijk ook zware medicatie gebruiken. Allerlei middelen kunnen op elkaar inwerken en versterken, aldus het campagneteam.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}