Aanhoudingen in Wijchen en Appeltern voor post met XTC-pillen

Aanhoudingen in Wijchen en Appeltern voor post met XTC-pillen

LAND VAN MAAS EN WAAL – De politie heeft dinsdag in Wijchen en Appeltern twee mannen aangehouden voor de uitvoer van drugs per post naar het buitenland. Op de woonadressen en in een pand in Beuningen heeft de politie zoekingen verricht.

Daarbij zijn bijna tien kilo harddrugs, voornamelijk XTC-pillen, aangetroffen.

Vader en zoon

De brieven waren bestemd voor onder andere de Verenigde Staten, Polen en India. Tijdens het onderzoek kwamen de dinsdag aangehouden mannen van 63 en 39 jaar - vader en zoon - in beeld als de verkopers van grote hoeveelheden drugs via het internet.

Het Post Interventie Team van de Landelijke Eenheid van de politie startte enkele weken geleden een onderzoek naar de handel in de verdovende middelen nadat er negen enveloppen waren onderschept. Lopende het onderzoek zijn er diverse andere enveloppen onderschept waarbij in totaal voor ongeveer één kilo XTC-pillen is aangetroffen.

Verstopt in nootjes en snoepgoed

Foto: XTC pillen verpakt in snoep en nootjes Politie_nl

Na de aanhoudingen doorzocht de politie drie panden. In de woning van de 63-jarige verdachte in Appeltern trof de politie ongeveer tien kilo XTC-pillen aan. Hierbij zijn in totaal ongeveer 25.000 XTC-pillen in beslag genomen. Ook een grote hoeveelheid nootjes en ander snoepgoed is in beslag genomen. De verdachten gebruikten deze verpakkingen om de verdovende middelen in te verstoppen.

Het Post Interventie Team onderzoekt verder hoe lang deze verdachten al drugs per post exporteerden, de omvang van de handel, hoeveel de verdachten met de handel verdiend hebben en ook wie de verdovende middelen besteld heeft.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}