Aanpassing aan parkeervakken ‘onmogelijke’ bocht in Hernense wijk De Hoge Rot

Aanpassing aan parkeervakken ‘onmogelijke’ bocht in Hernense wijk De Hoge Rot

HERNEN/WIJCHEN – De gemeente Wijchen gaat de parkeervakken bij een bocht in de Hernense nieuwbouwwijk De Hoge Rot aanpassen omdat grote voertuigen zoals de vuilniswagen de bocht niet kunnen maken. Het gedeelte in kwestie is al door projectontwikkelaar overgedragen aan de gemeente, die daarom opdraait voor de kosten.

“Regelmatig trottoir kapot gereden”

De Hoge Rot werd nog niet zo lang geleden gerealiseerd. De bocht ter hoogte van huisnummer 73 in de nieuwbouwwijk is zoals aangelegd echter niet te nemen door grote voertuigen. “Bewoners moeten regelmatig hun geparkeerde auto verplaatsen omdat grote voertuigen zoals de vuilnisauto de bocht niet kunnen nemen. Het gevolg van de te krappe bocht is ook dat regelmatig het trottoir kapotgereden wordt.” De oplossing zit hem wat betreft de gemeente in het aanpassen van de parkeervakken bij de bocht. “Door de langsparkeervakken te vervangen door haaksparkeervakken, ontstaat er meer ruimte om de bocht te maken waarbij de parkeerbalans intact blijft.”

Vinkstraat in Wijchen

Op de Vinkstraat in Wijchen gaat de gemeente ook voor wat aanpassingen aan de parkeervakken zorgen, omdat bewoners daar klagen over de leefbaarheid. Om plek te maken voor meer auto’s wordt in de bestaande parkeerplaatsen een vakmarkeringen aangebracht. Daar waar mogelijk worden de parkeerplaatsen verlengd om extra parkeerplaatsen te realiseren.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}