Alle illegale bewoning op De Wighenerhorst wordt aangepakt

Alle illegale bewoning op De Wighenerhorst wordt aangepakt

WIJCHEN – De gemeente Wijchen gaat illegale bewoners op recreatiepark De Wighenerhorst aanpakken. Dat zegt de gemeente naar aanleiding van een groot onderzoek dat samen met de politie op donderdag 21 maart in het park is uitgevoerd.

De gemeente voelt zich niet verantwoordelijk voor mensen die eventueel uit huis gezet worden. De woningeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een nieuw onderkomen voor de bewoners. Bij schrijnende gevallen zal de gemeente kijken hoe er ondersteund kan worden: “Dit zal per geval worden bepaald.”

Tekst gaat verder onder de video.

Proces verbaal

Tijdens de actie heeft men alle aangetroffen personen in kaart gebracht.  De gemeente kan nog niet zeggen om hoeveel mensen het precies gaat, of hoeveel van hen illegaal er verblijven. Ook weet men niet hoeveel arbeidsmigranten er op het park verblijven.

De gemeente Wijchen gaf al eerder aan een vervolgtraject te starten voor mensen die illegaal op het park wonen. “Permanent wonen is in strijd met het bestemmingsplan, dus zal een handhavingstraject gestart worden voor alle personen die anders dan recreatief verblijven in het park,” aldus een woordvoerster van de gemeente.

Eigen verantwoordelijkheid

De actie is onderdeel van het Ariadneproject. Dit project is opgezet door de provincie om verloedering van vakantieparken tegen te gaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}