Alzheimercafé Wijchen is het zesde café in regio Nijmegen

Alzheimercafé Wijchen is het zesde café in regio Nijmegen

WIJCHEN – Ook de gemeente Wijchen krijgt een Alzheimercafé, waar iedereen op een laagdrempelige wijze en in een veilige omgeving informatie kan opdoen over dementie. De bijeenkomsten in het café zijn voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, mantelzorgers en kennissen.

Het eerste Alzheimercafé van Wijchen vindt plaats op woensdag 18 september. Het thema van de avond luidt: “Is het vergeetachtigheid of dementie?”. Gastspreker is prof. dr. Raymond Koopmans, die is gespecialiseerd in de ouderengeneeskunde.

Al 250 Alzheimercafés in Nederland

In Nederland wordt inmiddels al op 250 plekken een Alzheimer Café georganiseerd. In de regio Nijmegen zijn al vijf cafés actief, te weten Beuningen, Nijmegen, Berg en Dal, Nijmegen Dukenburg, en Heumen/Mook en Middelaar.

Met de stijging van het aantal mensen met dementie neemt ook het belang van de Alzheimercafés toe. In het publiek van het café bevinden zich vaak ook meerdere lokale hulp- en dienstverleners, die hun ervaringen en adviezen graag delen met de bezoekers.

Lokale initiatiefgroep

De komst van het Wijchense Alzheimercafé is te danken aan een lokale initiatiefgroep. Het Alzheimercafé wordt op 18 september gehouden in ’t Kompas aan de Passedwarsstraat 69 in Wijchen. De avond duurt van 19.30 tot 21.00 uur, met een inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is volgens de organisatie niet nodig.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}