AWC voorlopig veilig na knotsgek paasweekend

AWC voorlopig veilig na knotsgek paasweekend

WIJCHEN – AWC heeft een knotsgek paasweekend achter de rug. De Wijchenaren verloren zaterdag kansloos van laagvlieger Bataven (0-3), terwijl op datzelfde veld hekkensluiter RKHVV twee dagen later nipt ten onder ging: 1-0. Een verlossende goal van Boy Visser hield de drie punten maandag in Wijchen.

Gevarenzone

Na de zaterdagse nederlaag tegen Bataven stond de formatie uit Wijchen kort op de dertiende plaats van de hoofdklasse A. Die plek zal aan het eind van het seizoen degradatiewedstrijden betekenen. Twee dagen na de zeperd ontsnapte AWC alweer uit de gevarenzone. Door de krappe overwinning sloeg de Wijchense equipe een gat met drie punten op de dertiende plaats. AWC heeft zelfs nog een duel tegoed, ten opzichte van de concurrenten.

Voor de Wijchenaren breekt dus een spannende periode aan. De ploeg staat voorlopig op een veilige plek op de ranglijst, maar in de laatste vijf wedstrijden komt AWC drie van haar concurrenten tegen. De ploeg van trainer Camiel Jager speelt tegen respectievelijk Achilles 1894 (vijftiende), Fortuna (dertiende) Wormerveer, Hoogeveen (derde), MSC (elfde) en Hollandia (zevende). Wanneer het duel met Fortuna Wormerveer op 5 mei wordt gewonnen, is AWC zo goed als veilig gespeeld.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}