Basisschool De Viersprong uit Wijchen winnaar provinciaal project

Basisschool De Viersprong uit Wijchen winnaar provinciaal project

WIJCHEN – Basisschool KBS De Viersprong in Wijchen is één van de 11 scholen die geselecteerd zijn door de jury van het project ‘Mijn ideale school’. Dit is een initiatief van de provincie Gelderland voor basisscholen, die willen meewerken aan een groenere en meer duurzame schoolomgeving.

Hulp van kunstenaar

De 11 scholen ontvangen van de provincie 3.500 euro én de inzet van een kunstenaar. De jury heeft de 11 projecten gekozen uit 25 ingediende  ideeën. Een kunstenaar helpt de scholen op een andere manier te kijken naar vraagstukken en oplossingen bij het uitvoeren van hun project.

De kinderen van De Viersprong uit Wijchen willen mensen aansporen om minder plastic te gebruiken bij het verpakken van groente en fruit. Ook hebben ze het idee gelanceerd om een oventje te bouwen of te installeren, waar groenten uit de moestuin bij de school tot een maaltijd kunnen worden verwerkt.

De Viersprong 

Volgens een woordvoerster van de provincie Gelderland denkt men erover om de kick-off van de uit te voeren projecten te houden bij de school uit Wijchen. Na de herfstvakantie komt daar waarschijnlijk meer duidelijkheid over.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}