Batenburg staat stil bij Dodenherdenking

Batenburg staat stil bij Dodenherdenking

BATENBURG – Gelijke behandeling staat hoog in het vaandel. In vrijheid kan men thans volgens het algemeen kiesrecht zijn stem uitbrengen. Vrijheid blijft echter kwetsbaar. Ook 74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarom werd op verschillende plekken in de regio stil gestaan bij Dodenherdenking. Zo ook in Batenburg.

Wethouder Nick Derks was bij de dodenherdenking in Batenburg. Onder andere Jacqueline Arts en leerlinge Emma leverden een muzikale bijdrage.

Stemrecht

"In vrijheid kunnen mannen en vrouwen gebruik maken van hun stemrecht. Ieder lid van de maatschappij heeft recht op gelijke behandeling. Radicalisering vormt echter het grootste probleem van deze tijd. Samenwerken is belangrijk en daarbij wordt naar elkaar geluisterd en worden compromissen gesloten," aldus wethouder Derks.

In de Oude Sint Victorkerk brachten een aantal kinderen hun bijdrage."Twee minuten niet vergeten per jaar, is dat te veel?"

Tekst gaat verder onder de foto's.

Foto: Joop Ninaber

Foto: Joop Ninaber

Conry Chandler

Bij het monument op de Ringdijk werden door wethouder Derks bloemen neergelegd. Bij dit monument wordt het neerstorten van een Brits vliegtuig op de Maas herdacht. Tweede piloot G.F. Conry Candler, ligt begraven op het RK kerkhof in Batenburg. Bij zijn rustplaats werd klokslag 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

Maandag vanaf 18.00 uur zendt RN7 een overzicht uit van verschillende herdenkingen in de regio.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}