“Bergharen betrekken bij plaatsing Beuningse windmolens”

“Bergharen betrekken bij plaatsing Beuningse windmolens”

BERGHAREN – De gemeente Beuningen moet de inwoners van Bergharen betrekken bij de eventuele plaatsing van windmolens langs de gemeentegrens met Wijchen. Dat is de mening van de gemeenteraad van Wijchen. De raad heeft dit donderdagavond besloten, na een motie die was ingediend door VVD-raadslid Wessel Krale. De motie was ook ondertekend door PvdA en Kernachtig Wijchen.

Gedragscode Windenergie

Wijchen heeft een Gedragscode Windenergie, die stelt dat alle inwoners (ongeacht welke gemeente) binnen een cirkel van 2.000 meter worden betrokken bij plannen voor windturbines. Volgens de Wijchense gemeenteraad heeft Beuningen niet zo’n gedragscode.       

De gemeenteraad van Wijchen heeft geconstateerd dat de inwoners van Bergharen geen spreekrecht hebben wat betreft de windmolens, die waarschijnlijk langs de gemeentegrens komen te staan.

Inwoners maken zich zorgen

Het Wijchense college van B&W moet de gemeente Beuningen duidelijk maken dat veel inwoners van Bergharen zich zorgen maken over de plannen voor grote windmolens, zo vindt de gemeenteraad van Wijchen.    

Wethouder Titus Burgers, die over duurzaamheid gaat, heeft de motie omarmd. Hij voert gesprekken met het college van B&W van Beuningen over de windmolens en voelt zich sterker staan, nu de gemeenteraad dit standpunt inneemt. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}