Betere hygiëne en toegankelijkheid gehandicaptentoilet Wijchen

Betere hygiëne en toegankelijkheid gehandicaptentoilet Wijchen

WIJCHEN – De gemeente Wijchen gaat de toegankelijkheid van het gehandicaptentoilet in de Promenade in het winkelcentrum van Wijchen verbeteren. Ook komt er meer aandacht voor een goede hygiëne. Daarvoor stelt de gemeente 1.100 euro beschikbaar.

Veel inwoners kennen dit openbare toilet niet en daarom wil de gemeente de bekendheid vergroten. Daarbij wordt gekeken naar een goede bewegwijzering en andere communicatiemiddelen. Ook komt er een sleutel van het toilet te liggen bij Café Anneke, zodat het gehandicaptentoilet ook ’s avonds beschikbaar is.

Tekst gaat verder onder de video.

Kritiek op gehandicaptentoilet

Er was in het verleden de nodige kritiek op het gehandicaptentoilet in de Promenade. Door een drempel en een helling zou dit toilet lastig te bereiken zijn en de hygiëne zou tekort schieten. Bovendien kennen veel mensen het toilet niet.

De gemeenteraad had via een motie aan het college van B&W gevraagd om de situatie te onderzoeken. Volgens het college is een nieuw openbaar toilet financieel niet haalbaar. Daarom is er gezocht naar verbeteringen van het bestaande gehandicaptentoilet. Een volledige renovatie van het toilet zou uitkomen op ruim 8.000 euro, maar volgens het college is dit niet nodig.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}