Brandweer controleert woningen Batenburg op brandveiligheid

Brandweer controleert woningen Batenburg op brandveiligheid

BATENBURG – In noodgevallen heeft de brandweer ongeveer 18 minuten nodig om het dorp Batenburg te bereiken. Volgens de officiële landelijke normen echter zou de brandweer, bijvoorbeeld bij een woningbrand, binnen maximaal 8 minuten aanwezig moeten zijn. Daarom houdt de gemeente Wijchen op zaterdag 30 november samen met de brandweer Gelderland-Zuid een vrijwillige woningcheck.

Het kleine dorp Batenburg (ruim 600 inwoners) ligt pal ten noorden van de Maas, globaal tussen Wijchen en Oss. Batenburg, dat zich eigenlijk een stad mag noemen, ligt vrij afgelegen van andere kernen. Het kost de brandweer zowel vanuit Wijchen, Druten of Maasbommel minstens 18 minuten om Batenburg te bereiken.

Meer bewustwording rondom brandveiligheid

Met de woningcheck willen brandweer en gemeente de zelfredzaamheid en bewustwording van de inwoners rondom brandveiligheid vergroten. Medewerkers van de brandweer lopen samen met de bewoner de woning door om te kijken hoe het staat met de brandveiligheid.

Het is de bedoeling dat de bewoner na de woningcheck precies weet hoe brandveilig zijn woning is en welke maatregelen hij/zij eventueel nog kan nemen om de veiligheid verder te verbeteren. De woningcheck duurt van 9.00 tot 16.00 uur.

De gemeente Wijchen stuurt alle bewoners van Batenburg een brief waarin staat hoe men in aanmerking kan komen voor de woningcheck. Op zaterdag 23 november vond eerder al een woningcheck door de brandweer plaats.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}