Broer en zus beginnen museum in Balgoy

Broer en zus beginnen museum in Balgoy

BALGOY – Met de komst van weer een nieuwe film in de Star Wars serie is sinds zondag in Balgoy het PADAWAN Museum geopend. Dit zogenoemde Pop-up museum bezit een grote collectie van Star Wars die is te bewonderen.

Op Tweede Kerstdag van 12.00-16.00 zijn Jasper en Anika van Haren aanwezig met uitleg voor belangstellenden. Daarna kan bezichtiging alleen op afspraak of tijdens openingstijden van Theetuin en koffiehuis Balgoy, aan de Houtsestraat 12.

Zolder theehuis

De 13-jarige Jasper is al jaren groot fan van Star Wars en zegt een enorme collectie te hebben opgebouwd. Samen met zijn 15-jarige zus Anika hebben ze de zolder van het Theehuis ingericht, compleet met ruimteschepen, poppen, boeken, modellen, merchandise en meer.

Beiden zitten op het Maaswaal college in Wijchen. Padawan betekent leerling. En dat is ook het leuke van dit museum, ze zijn het zelf begonnen en hebben de indeling en decoratie bedacht.

Steun ouders

De kinderen krijgen alle steun van hun ouders om dit te beginnen. De opening is zondag gedaan gedaan met andere fans uit Balgoy.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}