Burgemeester benoemt acht immigranten tot Nederlander

Burgemeester benoemt acht immigranten tot Nederlander

WIJCHEN – Voormalige inwoners van Jamaica, Cyprus, Polen, Irak en Syrië zijn woensdag genaturaliseerd tot Nederlander. Dat gebeurde in een bijeenkomst in het Kasteel in Wijchen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst verwelkomde burgemeester Hans Verheijen van Wijchen de acht nieuwe Nederlanders. In zijn toespraak gaf hij aan dat de kennis van de Nederlandse taal belangrijk is voor het vol meedoen in de samenleving in Nederland. Een samenleving waarin iedereen volgens de Grondwet gelijk is. Burgemeester Verheijen:  "Iedereen heeft in Nederland een mening over allerlei onderwerpen. Dat is goed, zolang wij respectvol met elkaar omgaan."

Cultuur

Burgemeester Verheijen vervolgt: "Welk voedsel hebben jullie in Nederland als vreemd ervaren tot nu toe?" Uit de diverse antwoorden kwam de haring en de stamppot als het vreemdste naar voren. "Jullie komen uit diverse landen met verschillende gewoonten en culturen. Houd die vast."

Bij de ceremonie horen cadeautjes. Woensdag ontvingen de nieuwe Nederlanders de Wijchense vlag, de tekst van het volledige Wilhelmus en de typische Nederlandse producten zoals, zoute drop, pindakaas en hagelslag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}