Burgemeester Verheijen van Wijchen over jaarwisseling: “Minder schade dit jaar”

Burgemeester Verheijen van Wijchen over jaarwisseling: “Minder schade dit jaar”

WIJCHEN – Volgens burgemeester Hans Verheijen van Wijchen is de jaarwisseling rustig verlopen. "Het lijkt erop dat er minder schade is dan voorgaande jaren. Dat geeft een opgelucht gevoel", aldus de burgemeester.

Desalniettemin benadrukt hij dat het apart is dat er gesproken moet worden over een "opgelucht gevoel" na een feestelijke viering.

In de wijk Diepvoorde vonden twee incidenten plaats waarbij de brandweer hun werk lastiger gemaakt werd. Bij het blussen van een brandje stak een omstander vuurwerk af naast de hulpverleners en een tijdje later, tijdens het blussen van een brandje in dezelfde straat, werden stukken vuurwerk richting blussende brandweerlieden gegooid. Volgens de burgemeester zijn de daders "vermanend" toegesproken. 

Geen vuurwerk in Leur

In totaal is de brandweer negen keer uitgerukt in Wijchen, wat volgens de gemeente niet vaker is dan voorgaande jaren. Ook heeft de vuurwerkvrije zone in de wijk Leur zijn beoogde effect gehad. Er zou “geen spatje vuurwerk” zijn afgestoken volgens Verheijen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}