Burgemeester Wijchen sluit pand na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Wijchen sluit pand na vondst hennepkwekerij

WIJCHEN – De burgemeester van Wijchen, Hans Verheijen, heeft een pand aan de Kraanvogelstraat voor een jaar gesloten. Eerder werd in het Wijchense pand bij een onderzoek naar een stroomstoring een hennepkwekerij aangetroffen. 

De politie onderzocht op 25 april 2019 stroomstoringen in de omgeving van de Kraanvogelstraat in Wijchen. Het onderzoek wees uit dat storing afkomstig was van het bedrijfspand aan de Kraanvogelstraat 15. In dit pand trof de politie in een verborgen ruimte een in werking zijnde hennepkwekerij. Er stonden bijna 900 planten in de kwekerij. Daarnaast was er sprake van diefstal van stroom, brandgevaar en illegale bewoning in het pand. Tijdens het onderzoek is er een verdachte aangehouden. Het verdere strafrechtelijke onderzoek loopt nog.

Pand gesloten

Buiten het strafrechtelijke onderzoek heeft de burgemeester Wijchen besloten om een last onder bestuursdwang op te leggen in verband met de illegale hennepteelt. Hiermee wordt het pand voor de duur van 1 jaar gesloten. Dit om te voorkomen dat er wederom strafbare feiten plaatsvinden in het pand. Het pand zal door de gemeente verzegeld worden en er mag niemand meer in het pand komen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}