Burgemeesters horen meer over proeven met toegangstesten

Burgemeesters horen meer over proeven met toegangstesten

NEDERLAND – De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen horen vanmiddag meer over de pilots die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur (VWS) wil houden met de coronatoegangstesten. Het ministerie is daarover in gesprek met diverse organisatoren, culturele instellingen en gemeenten.

De burgemeesters willen meer weten over hoe, waar en wanneer die proeven gaan plaatshebben en welke gemeenten het ministerie daarvoor in gedachten heeft.

 

De burgemeesters gaan het met coronaminister De Jonge ook weer hebben over versoepelingen van het coronabeleid. Het kabinet maakte daarvoor in maart een routekaart, maar het Veiligheidsberaad kwam met diverse alternatieven.

Veel burgemeesters willen dat er vooral buiten sneller meer mogelijk is, nu het vaccinatiebeleid op stoom is en iedereen een sneltest kan doen.

Voorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, van het Veiligheidsberaad pleit voor versoepelingen van de coronamaatregelen. "We hopen dat dit plan er de komende twee weken zal zijn."

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}