CDA Wijchen tegen kooivechten- en free-fight evenementen

CDA Wijchen tegen kooivechten- en free-fight evenementen

WIJCHEN – Het Wijchense college van B&W is van plan om vechtsportevenementen zoals kooivechten en free-fight onder bepaalde voorwaarden toe te staan. Dat geldt ook voor monstertruckevenementen. Dit staat in het nieuwe gemeentelijke evenementenbeleid.

‘Kooivechten past niet in dorpsmarketing’

Volgens de CDA-fractie in de gemeenteraad ontbreekt het de gemeente aan visie. ‘Willen wij dit soort activiteiten? Passen die bij het imago dat wij in Wijchen willen uitstralen? Past dit in onze dorpsmarketing, zo vraagt CDA-fractievoorzitter Björn Derksen zich af?

‘Het ontgaat ons volledig waarom het college vindt dat deze evenementen nu ineens wel moeten kunnen in Wijchen, terwijl het altijd verboden was,’ zo stelt Derksen. De CDA-fractie ziet de noodzaak van de koerswijziging niet in.  

Aanpassing evenementenbeleid

Het college van B&W geeft als antwoord dat dergelijke activiteiten nu eenmaal niet verboden zijn, als er aan strenge voorwaarden wordt voldaan.

Het CDA wijst er op dat het college niet aangeeft of er onder de Wijchense bevolking behoefte is aan kooivechten, free-fight en het rijden met monstertrucks. Mede daarom willen de christendemocraten dat deze zaken uit het evenementenbeleid worden gehaald.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}