CDA wil uitzonderingspositie van Wijchens Meer in herinrichtingsplannen

CDA wil uitzonderingspositie van Wijchens Meer in herinrichtingsplannen

Het CDA in Wijchen gaat aanstaande donderdag een voorstel doen om het Wijchens Meer een uitzonderingspositie te geven in de plaatselijke herinrichting van het gebied tussen het Kasteel en het Wijchens Meer. Dit om te voorkomen dat het meer bebouwd wordt.

Zorgen

De partij sprak al eerder uit zich zorgen te maken over de herinrichting van het natuurgebied. De gemeente Wijchen had besloten het gebied via een aanbestedingsprocedure aan marktpartijen te geven. CDA-raadslid Jan Peters Sengers gaf aan dat het winstoogmerk van de marktpartijen zal wringen met de kwaliteit die de partij graag zou willen in het gebied. Ook spreekt de partij over een gebrek aan grip op het proces, het is nu niet duidelijk hoe het gebied ingericht wordt: "Dit is geen gebied waar je even iets gaat uitproberen zonder concrete kaders aan de voorkant en zonder meerdere beslismomenten in de raad daarna," aldus Peters.

Virtual Reality

De CDA-fractie van Wijchen heeft plannen om het gebied te visualiseren door middel van Virtual Reality of 3D-animaties. Dit zal een nieuwe dimensie toevoegen aan de bouwplannen, en als een ambitiepijler kunnen dienen voor beiden de raad en de burgers van Wijchen. Als onderdeel van de procedure kan de gemeente verlangen dat de marktpartijen hun plan in virtual reality of 3D tonen. De fractie heeft hierover een voorstel in de maak voor de raadsvergadering van 29 november.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}