CDA wil Wijchens Meer in oorspronkelijke staat behouden

CDA wil Wijchens Meer in oorspronkelijke staat behouden

WIJCHEN – Het CDA in Wijchen start een grote campagne om ervoor te zorgen dat de oevers van het Wijchens Meer niet worden bebouwd en zeker niet met horeca-gelegenheden. De christendemocraten gaan daarvoor de bevolking van Wijchen mobiliseren.

De gemeenteraad van Wijchen neemt op 31 oktober een definitief besluit over het bestemmingsplan voor het project “Tussen Kasteel en Wijchens Meer”. Dit plan maakt bebouwing op drie plekken aan de oever en op het Meer mogelijk.

Het CDA gaat zijn mening verkondigen op grote borden in de straten en langs het Wijchens Meer. Ook komen er krantenadvertenties en online campagnes.

Tekst gaat verder onder de video.

Signaal vanuit de samenleving

Men wijst er op dat ruim 650 inwoners een zienswijze hebben ingediend tegen dit plan en een groot deel daarvan heeft betrekking op eventuele bebouwing langs en op het meer. CDA-fractievoorzitter Björn Derksen is van mening dat dit signaal vanuit de samenleving zwaar moet meewegen.

“Wij willen ook graag het Kasteel en Meer met elkaar verbinden, maar daarvoor is geen bebouwing aan of op het Meer nodig. Dit tast de natuurlijke en rustige omgeving aan. Zeker als het over een bouwwerk op het Meer gaat van 400 m² dat wel 4 meter hoog kan worden. Dit zorgt voor overlast, juist ook als het over horecavoorzieningen gaat. Geluid draagt ver over water”, zo stelt Björn Derksen.

Hoop op steun andere politieke partijen

Als het bestemmingsplan wordt aangenomen, is het Wijchens Meer overgeleverd aan de marktpartijen en is bebouwing volgens de CDA-fractievoorzitter “zeer waarschijnlijk”.

Hij hoopt dat er vanuit de bevolking veel steun komt voor hun actie, zodat ook andere politieke partijen voor het behoud van het Meer gaan stemmen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}