College Beuningen: Directeur Leisurelands “in goed overleg vertrokken”

College Beuningen: Directeur Leisurelands “in goed overleg vertrokken”

BEUNINGEN – Erik Droogh is vertrokken als directeur van recreatiebedrijf Leisurelands vanwege verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over het te voeren beleid bij sommige projecten. Ook zouden er meningsverschillen zijn over de bedrijfsvoering en de toekomstvisie voor Leisurelands.

Dat schrijft het college van B&W van Beuningen in antwoord op raadsvragen van de partij BN&M.

Leisurelands exploitant Berendonck en Groene Heuvels

Leisurelands exploiteert twintig recreatiegebieden in Oost-Nederland, zoals Groene Heuvels in Ewijk en de Berendonck in Wijchen. In de Raad van Commissarissen zitten vertegenwoordigers van de gemeenten waar de recreatiegebieden zijn gevestigd.

Droogh was eerst geschorst en is daarna definitief vertrokken als directeur. Het college van Beuningen benadrukt dat “in goed onderling overleg overeenstemming is bereikt over beëindiging van de samenwerking.”

Gemeenten vonden 300.000 euro 'veel te hoog' salaris

Er was echter ook onenigheid tussen de gemeenten over de hoogte van het salaris van Droogh, dat naar verluidt ruim 300.000 euro bedroeg. Voor enkele gemeenten was dit een doorn in het oog, maar een meerderheid van de gemeenten was dermate tevreden over het beleid van Droogh dat men het hoge salaris voor lief nam. Zo zijn onder zijn leiding bijvoorbeeld de bezoekersaantallen van de recreatieterreinen gestegen van 2,5 miljoen naar 7,5 miljoen bezoekers.

Behalve BN&M had ook Kernachtig Wijchen de afgelopen tijd kritische vragen gesteld met betrekking tot het directeurschap van Droogh.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}