College Wijchen wil lager OZB-tarief voor clubs en dorpshuizen

College Wijchen wil lager OZB-tarief voor clubs en dorpshuizen

WIJCHEN – Het college van B&W van Wijchen is in principe bereid om de OZB-belasting voor sportclubs, dorps- en buurthuizen en soortgelijke instellingen en organisaties te verlagen, zodra dat mogelijk is. Dat blijkt donderdag uit antwoorden van het college op raadsvragen van het CDA.

Als de Eerste Kamer over enige tijd akkoord gaat met het amendement-Omtzigt en het belastingplan, dan kunnen gemeenten sociaal-maatschappelijke instellingen een lager OZB-tarief in rekening brengen. In plaats van het hoge OZB-tarief voor bedrijven mogen gemeenten straks waarschijnlijk het lagere OZB-tarief voor woningen berekenen. Als alles doorgaat, dan zijn gemeenten straks volledig vrij in hun keuze wat dit betreft.

College wacht op besluit Eerste Kamer

Het Wijchense college zegt op de hoogte te zijn van het amendement-Omtzigt, en daar positief tegenover te staan. “We wachten nu verder de definitieve besluitvorming in de Eerste Kamer af,” aldus het college in zijn antwoord aan het CDA.

Het college zegt de verenigingen een warm hart toe te dragen en staat positief tegenover alle maatregelen die bijdragen aan het financieel gezond houden van de verenigingen en andere sociaal-maatschappelijke organisaties. De CDA-fractie in de gemeenteraad van Wijchen is het daar mee eens. Dergelijke organisaties zijn volgens het CDA belangrijk voor de saamhorigheid binnen de samenleving.

Allemaal wel, of allemaal niet

Het gaat onder meer om scouting- en muziekverenigingen, speeltuinverenigingen, sportclubs en buurthuizen. De gemeente mag overigens geen onderscheid maken tussen deze clubs en organisaties. Of ze krijgen straks allemaal een lagere OZB-belasting, of allemaal niet.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}