D66 kritisch op Sociaal Wijkteam Wijchen

D66 kritisch op Sociaal Wijkteam Wijchen

WIJCHEN – D66 in Wijchen heeft kritiek op het Sociaal Wijkteam van de gemeente. Mensen die afhankelijk zijn van de hulp van het Sociaal Wijkteam krijgen volgens D66 te maken met steeds langere wachttijden. Dat leidt in een aantal gevallen tot schrijnende situaties en de democraten hebben dan ook raadsvragen gesteld aan het college van B&W.

De kritiek komt niet alleen vanuit D66. Ook andere partijen hebben onlangs vragen gesteld en cliënten en belangenbehartigers hebben klachten geuit.

Sociaal Wijkteam moet worden doorgelicht

D66 vraagt zich af waarom het college de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd over de problemen met het Sociaal Wijkteam. Waarom moeten we dit te horen krijgen via de cliënten en hun belangenbehartigers, zo stelt Kees van Galen, die op 26 september wordt geïnstalleerd als raadslid van D66.

Volgens Van Galen reiken de problemen veel verder dan alleen de lange wachttijden. Het aanstaande raadslid wil dat het college grondig kijkt naar de hele organisatie van het Sociaal Wijkteam, de dienstverlening en de werkwijze.

Maanden wachten op invalidenparkeerkaart

Tot voor enkele jaren terug was er voor praktische hulp aan de inwoners de Vraagwijzer, en daarover was iedereen tevreden, zegt Van Galen. Sinds de Vraagwijzer is ondergebracht bij het Sociaal Wijkteam worden de mensen naar mening van D66 veel minder goed geholpen.

Als voorbeeld noemt Van Galen een vrouw die een tijdelijke invalidenparkeerkaart heeft aangevraagd. Hoewel zij die kaart dringend nodig heeft, moet zij daar drie tot vier maanden op wachten. “Het valt niet uit te leggen waarom die kaart niet binnen enkele dagen of weken kan worden verstrekt,” aldus D66 in de raadsvragen.

Samenvoeging Vraagwijzer en Sociaal Wijkteam mislukt

Toen de dienstverlening van de Vraagwijzer (waarover iedereen tevreden was) enkele jaren geleden werd samengevoegd met die van het Sociaal Wijkteam, werd alom de vrees geuit dat dit tot problemen zou leiden.

Het college heeft toen verzekerd dat de snelle en praktische hulpverlening van de Vraagwijzer gehandhaafd zou blijven. Volgens D66 is dit voornemen duidelijk mislukt. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}