De Bankenhoeve krijgt certificaat "Boert Bewust"

De Bankenhoeve krijgt certificaat "Boert Bewust"

WIJCHEN – Varkenshouderij De Bankenhoeve in Wijchen heeft zaterdag het certificaat 'Boert Bewust' ontvangen. Dat werd zaterdag bekend gemaakt door een doek over het bord bij de boerderij te verwijderen.

Dat gebeurde door bestuurslid Marieke van Beers van het ZLTO en Rudie van Haren, gemeenteraadslid van Kernachtig Wijchen. De varkenshouderij scoort een voldoende en heeft daarmee het certificaat verdiend.

Voorwaarden

De deelnemende bedrijven moeten minimaal 10 punten scoren op zaken die zij extra doen op hun bedrijf naast wat volgens de wet verplicht is. Daarbij valt te denken aan de uitstraling van het bedrijf, het zorgvuldig omgaan met klimaat en energie, de gezondheid van dieren en aan de goede relatie met de samenleving. De scores worden iedere drie jaar opnieuw bekeken.

Gemeenteraadslid Rudie van Haren (K8W) legt uit: "De boerenbedrijven zijn een belangrijk deel van onze samenleving. Zij zorgen elke dag voor verantwoord voedsel. Voorlichting aan de burgers over het werk is daarvan een wezenlijk onderdeel."

Het was deze zaterdag eveneens Open Dag. Familie Derks liet verschillende onderdelen van hun bedrijf zien. Niet alles was daarbij te bezoeken, in verband met de hygiëne was de varkensstal bijvoorbeeld niet toegankelijk.

Foto: Joop Ninaber

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}