Deel Wijchense raad heeft interesse in nieuw zwembad bij Wighenerhorst

Deel Wijchense raad heeft interesse in nieuw zwembad bij Wighenerhorst

WIJCHEN/ALVERNA – Een deel van de Wijchense gemeenteraad ziet kansen voor de realisatie van een nieuw zwembad op het campingterrein bij Recreatiepark Wighenerhorst. Deze zou eventueel zelfs De Meerval kunnen vervangen. Naast voorstanders heeft het idee echter ook felle tegenstanders. Wethouder Nick Derks (VVD) houdt zich op de vlakte.

Koppelkans

CDA en VVD opperen het idee om bij de Wighenerhorst een nieuw zwembad te realiseren. “Het zou een mooie kans zijn, maar tegelijkertijd ook een bedreiging", zegt raadslid Jan Peters-Sengers. "Een eventueel nieuw recreatiebad gaat tot concurrentie leiden voor De Meerval en dat gaan we dan ook voelen in onze gemeentefinanciën. Dit jaar gaan we nog besluiten over hoe we de Meerval toekomstbestendig willen maken. Maar wij zien hier een koppelkans voor de gemeente.” Johan de Kievit (Groen Sociaal Wijchen) is ook enthousiast: “Het zou heel aardig zijn als we hier serieus werk van zouden maken. Als we daar een zwembad met een instructiebad van 50 meter kunnen realiseren, kunnen we De Meerval sluiten en is de kans veel groter dat het vakantiepark een toekomstbestendige toeristentrekker wordt. Zonder zwembad heb ik daar grote twijfels over. Ik vind dat we nu al aan partijen die geïnteresseerd zijn in de aankoop en exploitatie van het campingterrein moeten laten weten dat we als gemeente hier financieel aan willen bijdragen.”

"Niet aan de lat staan voor financiën als gemeente"

Han Demmers (D66) ziet het minder zitten. “Ten eerste moeten wij als gemeente geen keuzes gaan maken voor de partij die het terrein zou willen kopen. Bovendien zouden er 185 kampeerplaatsen moeten sneuvelen voor zo’n subtropisch zwemparadijs.” Peter Gatzen (PvdA) ziet het helemaal niet zitten. “Dit moeten we niet doen. Dan gaan wij als gemeente aan de lat staan voor de financiën en als er later problemen komen moet de gemeente bijpassen. Ik heb liever dat we vastleggen dat we géén geld beschikbaar stellen voor een zwembad op deze locatie.”

"Geen claim leggen op toekomstige ontwikkeling"

Wethouder Nick Derks houdt zich een beetje op de vlakte. “Het gaat hier om onderhandelingen tussen private partijen. Wanneer wij interessante koppelkansen zien, gaan we daar zeker over in gesprek. Maar we kunnen vooraf geen claim leggen op de toekomstige ontwikkeling van de Wighenerhorst.” Omdat de CDA-fractie het antwoord van de wethouder voldoende hoopvol vond, besloot de partij tijdens de raadvergadering een motie in de zak te houden die zou oproepen tot het inbrengen van de wens een zwembad te realiseren.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}