Derde Nationale Diabetes Challenge start in Wijchen

Derde Nationale Diabetes Challenge start in Wijchen

WIJCHEN – Vanuit Wijchen Gezond wordt dit jaar voor de derde keer de Nationale Diabetes Challenge (NDC) georganiseerd en gefaciliteerd. Vanaf het parkeerterrein bij ‘t Mozaïek starten er op 16 mei drie wandelgroepen met elk hun eigen tempo die onder begeleiding van wandelcoaches, diëtisten, leefstijlcoaches en praktijkondersteuners staan.

Dit derde jaar van de NDC, op initiatief van de Bas van de Goor Foundation, is het aantal Wijchense deelnemers flink gegroeid.  Twintig weken lang wordt er elke donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur gewandeld. Op 13 juni is er aansluitend op de wandeltraining een informatieavond over voeding en diabetes.

Landelijke finaledag

De instap is laag waarbij deelnemers haalbare doelen stellen en er samen in de eigen omgeving gewandeld wordt. Het programma wordt gezamenlijk op 28 september landelijk afgesloten met de NDC-finale in Den Haag, waarbij deelnemers afstanden kunnen lopen van 5, 10, 15 en 20 kilometer.

Eerdere ervaringen tonen dat deelnemers groeien in deze twintig wandelweken en iedereen met een langere afstand afsluit dan zij bij de start van deze challenge dachten te kunnen lopen. Iedereen kan aansluiten bij de wandelgroepen. Aanmelden kan via www.nationalediabeteschallenge.nl/Wijchengezond.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}