Dierenartsenpraktijk Wijchen mag verhuizen naar Oosterweg

Dierenartsenpraktijk Wijchen mag verhuizen naar Oosterweg

WIJCHEN – De Dierenartsenpraktijk Wijchen mag zich in de toekomst vestigen op het adres Oosterweg 172 in Wijchen. Dat heeft het college van B&W besloten, zo is dinsdag bekend geworden. De bestemming van dit perceel moet daarvoor worden gewijzigd van 'agrarisch' naar 'maatschappelijk'.

Momenteel is deze bekende dierenartsenpraktijk gevestigd in het pand Balgoyseweg 60 in Wijchen-Zuid. Medio volgend jaar wordt de huurovereenkomst daar ontbonden, vanwege een verandering van de bestemming.

Al ruim 50 jaar een begrip

Dierenartsenpraktijk Wijchen is volgens de gemeente al ruim 50 jaar een begrip in Wijchen en omstreken. Begin jaren zestig is de praktijk opgericht door dierenarts Leemans. Momenteel werken er drie dierenartsen en drie assistentes.

Het perceel Oosterweg 172 valt binnen het bestemmingsplan Buitengebied. Het college heeft nu een positieve principe-uitspraak gedaan over het initiatief, op basis waarvan het plan verder kan worden uitgewerkt. Het bouwen van een dierenartsenpraktijk past wel bij die locatie, aldus het college.

Voorwaarde voor het wijzigen van het bestemmingsplan is dat er nog een geluidsonderzoek plaatsvindt. Verder moeten de plannen op een goede manier landschappelijk worden ingepast.

Datum verhuizing nog niet bekend

Dierenartsenpraktijk Wijchen heeft momenteel bijna 11.600 klanten en vervult volgens het college een belangrijke maatschappelijke functie binnen de gemeente. Aangezien de locatie is gelegen aan de rand van de bebouwde kom, is het goed bereikbaar voor de klanten en hun dieren. Ook heeft het perceel voldoende parkeergelegenheid.

Het is nog niet duidelijk wanneer er wordt begonnen met de bouw van de praktijk aan de Oosterweg en wanneer de verhuizing zal plaatsvinden. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}