Dit jaar geen Pontjesdagen in Wijchen en Land van Maas en Waal

Dit jaar geen Pontjesdagen in Wijchen en Land van Maas en Waal

WIJCHEN – Stichting Maasmeanders en deelnemende gemeenten langs de Maas zien af van het organiseren van de Pontjesdagen, die dit jaar op 5 en 6 september stonden gepland. Er is besloten dat een evenement in de vorm zoals het bedoeld is niet door kan gaan binnen de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus terug te dringen.

'De organisatie wil op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers en deelnemers in gevaar brengen, daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om de Pontjesdagen niet door te laten gaan dit jaar', zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van dit evenement.

De stichting bekijkt nu samen met de gemeenten of het mogelijk is de Pontjesdagen in het eerste weekend van mei 2021 door te laten gaan.

Ook Wijchen doet mee

Ook de gemeente Wijchen doet jaarlijks mee aan dit evenement. Het is een combinatie van een actieve fiets- en of wandelroute aan weerszijden van zo’n 90 kilometer Maas met een omvangrijk programma en tal van activiteiten. Centraal staan de 13 pontjes inclusief de voet- en fietspontjes in het gebied van Woudrichem tot Wijchen.

Foto: Facebook

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}