Eigenaar kermisattractie mogelijk vervolgd voor “zwaar lichamelijk letsel door schuld”

Eigenaar kermisattractie mogelijk vervolgd voor “zwaar lichamelijk letsel door schuld”

WIJCHEN – Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen de eigenaar van de ‘Deca Dance’ kermisattractie te vervolgen. De attractie was in september 2019 betrokken bij een ongeval in Wijchen waarbij een man die samen met zijn zoontje in de attractie zat, zwaargewond raakte en als gevolg zijn been moest laten amputeren. De eigenaar wordt beschuldigd van “zwaar lichamelijk letsel door schuld”.

Het karretje waar de man en zijn zoontje uit Wijchen in zaten raakte los, kantelde en kwam onder een bodemplaat van de attractie terecht. Hierdoor moest het rechterbeen van de man worden geamputeerd, zijn linkerbeen werd verbrijzeld. Het zoontje van de man brak zijn arm. De vrouw en andere zoon van het slachtoffer zagen het ongeluk gebeuren.

Zitting

Op het moment dat de zaak wordt behandeld door de rechtbank zal meer duidelijk worden over de precieze aanklacht en de daarbij behorende eis. De eigenaar krijgt nog de kans mensen aan te dragen die als getuigen gehoord zullen worden. De datum van de zitting is overigens nog niet bekend.

Functioneel Parket

Het Functioneel Parket is het onderdeel van het Openbaar Ministerie (OM) dat verantwoordelijk is voor de oproep aan de eigenaar van het type attractie die vaak ‘de breakdance’ wordt genoemd om voor de rechter te verschijnen. Op de site van het OM wordt dit onderdeel omschreven als: “Het Functioneel Parket is een specialistisch, landelijk opererend onderdeel van het Openbaar Ministerie, dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit en in het afwikkelen van complexe ontnemingszaken.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}