Extra kosten voor vervangen kunstgrasvelden VV Alverna en AWC

Extra kosten voor  vervangen kunstgrasvelden VV Alverna en AWC

WIJCHEN – De kunstgrasvelden van de voetbalclubs VV Alverna en AWC zijn na tien jaar veelvuldig gebruik aan vervanging toe. In eerste instantie zou daarvoor hetzelfde materiaal gebruikt worden als er nu ligt, maar na een onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) uit 2018 bleek dat de bodem en het water in de buurt mogelijk vervuild zijn door het materiaal dat de beide clubs nu gebruiken. 

Onderzoek

Het onderzoek bij het kunstgrasveld van VV Alverna leverde een uitkomst van een kleine vervuiling op. De hoeveelheid vuiligheid is niet schadelijk voor mensen en dieren, maar de club is wettelijk verplicht om dit schoon te maken. Na die ontdekking is ook het veld bij AWC onderzocht, en het is aannemelijk dat daar dezelfde vervuiling wordt aangetroffen. 

Uitkomst

Er is nagekeken of beide clubs dezelfde kunstgrasvelden terugnemen, maar de kans dat de vervuiling na tien jaar weer terugkomt is groot. Om dat te voorkomen, is het de bedoeling dat er andere korrels gebruikt gaan worden. Deze korrels zijn een stukje duurder. Het voorstel om extra geld uit te geven aan deze betere korrels is voorgelegd aan de gemeenteraad.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}