Gemeenteraad past plannen voor bebouwing Wijchens Meer aan

Gemeenteraad past plannen voor bebouwing Wijchens Meer aan

WIJCHEN – Een groot deel van de Wijchense gemeenteraad lijkt toch te luisteren naar de bewoners om geen gebouwen aan de oevers van het Wijchens Meer te plaatsen. De gemeente wil wel een trekker in de vorm van twee pleintjes laten bouwen. Dat staat in een amendement dat de raad dinsdagavond gaat indienden tijdens de vergadering.

In eerste instantie was het idee om aan de oevers van het meer horeca- en recreatiegebieden te laten bouwen. Een aantal omwonenden van het Wijchens meer was het hier niet mee eens en startte in september de petitie ‘Handen af van het Wijchens Meer.’  Volgens de initiatiefnemers zal de natuur van deze ‘Parel van Wijchen’ onherstelbaar beschadigen. Inmiddels zijn er 3.169 handtekeningen verzameld.

Wijchense VVD 

De Wijchens VVD is geschrokken van alle commotie die is ontstaan na het bekend maken van het plan. "Wij hadden deze reacties niet verwacht en zagen in eerste instantie vooral de voordelen van het plan in", vertelt fractievoorzitter Alice Peters-Vroom van de Wijchense VVD in het radioprogramma On DeMandt. "Wij zijn gekozen volksvertegenwoordigers, dus wij moeten iets met die geluiden doen".

Peters-Vroom vertelt dat de hele gemeenteraad zich de afgelopen weken uitvoerig heeft laten informeren: "Uiteindelijk zijn wij met de fractievoorzitters van Kernachtig Wijchen, PvdA, Wijchen Lokaal, D66 en Sociaal Wijchen in gesprek gegaan en hebben wij geconcludeerd dat er niet grootschalig gebouwd kan worden. Wel moet er een trekker in de vorm van twee pleintjes komen."

Ondanks dat er inmiddels meer dan 3.000 handtekeningen verzameld zijn om helemaal niks te laten bouwen aan de oevers van het Wijchens meer, denkt de VVD toch geluisterd te hebben naar de inwoners: ''Ik denk dat wij de onrust juist wegnemen door geen gebouwen te laten plaatsen’’, aldus Peters-Vroom.

Live uitzending RN7

Op dinsdag 29 oktober zal de Wijchense gemeenteraad om 20.00 uur in theaterzaal 't Mozaïek een definitieve beslissing nemen over het plan. RN7 is erbij en zendt de raadsvergadering live uit. Niet in de gelegenheid om de uitzending te volgen, maar wel geïnteresseerd? Volg ons dan op Twitter, ook daar doen we verslag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}