Gemeente presenteert plannen voor toekomst Wijchen-Zuid

Gemeente presenteert plannen voor toekomst Wijchen-Zuid

WIJCHEN – De gemeente Wijchen start met een groot aantal organisaties een project om de woon- en leefomgeving van Wijchen-Zuid sterk te verbeteren.

Op donderdagavond 5 september wordt de routekaart 'Toekomst Hart van Zuid' gepresenteerd aan de gemeenteraadsleden. Dat gebeurt op een openbare informatiebijeenkomst in de grote zaal van het Kasteel in Wijchen, die om 19.30 uur begint.

Wijchen-Zuid, met zo’n 7.000 inwoners, moet de komende 30 jaar een fijne woon- en leefomgeving blijven. Het moet ook in de toekomst een plek zijn waar inwoners elkaar graag ontmoeten, naar school gaan en hun zorg dichtbij krijgen, zo is de ambitie van inwoners, gemeente en organisaties. 

Nu starten met wijkaanpak

Ter voorbereiding hebben het afgelopen jaar 800 huishoudens in Wijchen-Zuid meegedaan aan een wijkbrede enquête. Volgens de gemeente tonen de resultaten aan dat de toekomstbestendigheid van de wijk in het gedrang is. Dit wil de gemeente voorkomen door nu met een wijkaanpak te starten.

In de routekaart 'Toekomst Hart van Zuid' staan vijf opgaven centraal. De ideeën en acties uit de routekaart moeten een impuls geven aan het voorzieningenhart, de sociale leefbaarheid, woon- en leefomgeving en duurzaamheid.

'Stevige stap gezet'

Wethouder Geert Gerrits is van mening dat er nu `een stevige stap is gezet met Hart van Zuid´. Het wijkonderzoek, de enquête en de vele gesprekken met zowel inwoners als professionele partijen, geven volgens de wethouder duidelijk richting aan de opgaven voor de toekomst van de wijk.

'Toekomst Hart van Zuid' is een gezamenlijk project van inwoners, samenwerkingsstichting Kans & Kleur, Wijkverenigingscentrum Wijchen –Zuid, ondernemersvereniging en winkelcentrum Zuiderpoort, Hazenberg Vastgoed, woningcorporatie Talis, kinderopvang De Eerste Stap, ZZG Zorggroep, MeerVoormekaar en de gemeente Wijchen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}