Gemeente Wijchen sluit zich aan bij actieplan tegen eenzaamheid

Gemeente Wijchen sluit zich aan bij actieplan tegen eenzaamheid

WIJCHEN – Wethouder Titus Burgers heeft namens de gemeente Wijchen zijn handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Het doel is om de trend van eenzaamheid bij ouderen te doorbreken.

Burgers was 15 januari aanwezig bij een bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag. Daar troffen 450 vertegenwoordigers van gemeenten elkaar om inspiratie op te doen voor de aanpak van de eenzaamheid. Wethouder Burgers is van mening dat je alleen samen het verschil kunt maken tegen de eenzaamheid.

Serieuze gevolgen

Meer dan de helft van de mensen ouder dan 75 in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. In de gemeente Wijchen gaat het om 43% van de 75-plussers. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Minister Hugo de Jonge was zeer tevreden over de inzet van zoveel gemeenten en organisaties die zich inzetten dat mensen zich minder eenzaam voelen. “Het is nu aan ieder van ons om door te pakken. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat  kunnen we allemaal”.

Wijchen is niet de enige gemeente die woensdag het actieprogramma ondertekende. Ook wethouder Pim van Teffelen van de gemeente Beuningen ondertekende het programma.

Foto: Gemeente Beuningen

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}