Gemeente Wijchen zet in op bewustwording brandveiligheid

Gemeente Wijchen zet in op bewustwording brandveiligheid

WIJCHEN – Hoewel het wordt afgeraden, zijn er toch altijd nog mensen die ’s nachts hun smartphone aan de oplader leggen. De brandweer raadt dit af omdat de apparatuur erg warm kan worden waardoor brandgevaar ontstaat. Dit is één van de praktische tips die de revue passeerden tijdens de onlangs gehouden voorlichtingsavonden in samenwerking met de gemeente Wijchen en de brandweer.

De gemeente Wijchen zet in op bewustwording van brandveiligheid. Dat doet zij in samenwerking met de brandweer door het organiseren van voorlichtingsavonden, waar Wijchenaren praktische tips krijgen over de brandveiligheid in woningen.

"Het is goed om altijd bewust te zijn van het feit dat allerlei branden in huis mogelijk zijn", aldus Brigitte Bouwhuis, voorlichtster van de brandweer. "De voorlichting is vooral bedoeld om de bewustwording te verhogen van het brandgevaar. Verkleining van de kans op brand staat hierbij voorop."

Rookmelders redden levens

Zo adviseerde de brandweer om ‘s nachts niet de oplader van de smartphone te gebruiken: "Als je niet thuis bent of je gaat slapen, laat dan zo min mogeljk apparatuur aan staan. Door hitte-ontwikkeling ontstaat er brandgevaar", legt Van Dodewaard uit, voorlichter van de brandweer.

Ook het regelmatig schoonmaken van het schoorsteenkanaal en de wasdroger zo goed mogelijk stof-vrij te maken, draagt bij aan het verkleinen van brandgevaar. "Zorg ook voor goede rookmelders in de woning, want rookmelders redden levens", concludeert Van Dodewaard

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}