Helft bungalows De Wighenerhorst in Wijchen permanent bewoond

Helft bungalows De Wighenerhorst in Wijchen permanent bewoond

WIJCHEN – Minstens de helft van alle ruim honderd recreatiewoningen op De Wighenerhorst in Wijchen wordt permanent bewoond. Dat concluderen donderdag de politie en de gemeente Wijchen na een groot onderzoek op het recreatiepark, dat vanaf ’s ochtends vroeg plaatsvond.

De gemeente zegt nu een veel beter beeld te hebben wie er allemaal op De Wighenerhorst verblijven. De komende weken gaat de gemeente bekijken of de bewoning van de bungalows legaal of illegaal is. “Als mensen er illegaal wonen, dan starten wij een vervolgtraject,” zo zegt de gemeente.

Arbeidsmigranten

Verder heeft de gemeente geconstateerd dat er arbeidsmigranten op het park wonen. Hoeveel dat er precies zijn, is volgens de gemeente nog niet bekend. De politie heeft overigens geen bijzondere zaken ontdekt op De Wighenerhorst.

Burgemeester Verheijen van Wijchen noemt de grote controle-actie van donderdag een eerste stap om er samen aan te werken dat het park gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk recreëren. De gemeente gaat nu samen met alle betrokken partijen bekijken hoe men kan werken aan een duurzame toekomst voor De Wighenerhorst.   

Interventieteam

Aan het begin van de actiedag sprak de gemeente van een “interventieteam dat iedereen controleert die het vakantiepark afkomt en opkomt”. In het interventieteam zaten medewerkers van verschillende afdelingen van de gemeente en diverse eenheden van de politie.

Het team werd ondersteund door leden van het Ariadneproject van de provincie. Dit is een speciale ‘Taskforce’ die wordt ingezet om verloedering van vakantieparken tegen te gaan.

De gemeente wijst er op dat toerisme en recreatie in Wijchen een belangrijke economische sector is. Bij de gemeente ziet men De Wighenerhorst als een mooie aanvulling op de recreatieve en toeristische mogelijkheden binnen Wijchen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}