Inwoners Wijchen brainstormen over 'inclusie'

Inwoners Wijchen brainstormen over 'inclusie'

WIJCHEN – "Naar een ideale samenleving waar inclusie de norm is." Met deze woorden opende wethouder Titus Burgers dinsdagavond de startbijeenkomst "Iedereen doet mee" in het kasteel van Wijchen. Wethouder Burgers is benieuwd wat de wensen zijn van de inwoners van Wijchen en start daarom met luisteren. De gemeente Wijchen is een van de koplopers in de uitwerking van het VN-Verdrag voor mensen met een beperking.

Op een drukbezochte bijeenkomst konden belanghebbenden, inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties hun mening geven. Aan vijf tafels werd over verschillende thema’s gesproken: vervoer, wonen, dagbesteding, werk en zorg.

Levensloopbestendige woningen

Aan die tafels werd enthousiast gesproken over verschillende ideeën. Zo conludeerde de voorzitter bij de tafel Wonen: “Er moeten voldoende, juiste en levensloopbestendige woningen gebouwd worden voor alle categorieën.”

Meer bijeenkomsten volgen. Naar verwachting is een complete Inclusie-agenda voor de zomer klaar. Hierin staan de onderwerpen die voor een bepaalde datum aangepakt worden, en wie daar verantwoordelijk voor is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}