Inwoners Wijchen sparen 4200 pakken koffie voor Voedselbank

Inwoners Wijchen sparen 4200 pakken koffie voor Voedselbank

WIJCHEN – Een grote spaaractie voor de Voedselbank in Wijchen heeft liefst 700.000 spaarpunten van het merk Douwe Egberts opgeleverd. Dit is goed voor 4200 pakken koffie.

De Lionsclub Wijchen, die de actie heeft georganiseerd, zal de pakken koffie vrijdag 15 maart overhandigen aan de Voedselbank. Dat gebeurt om 11.00 uur bij de locatie van de Voedselbank aan de Kruisbergseweg in Wijchen. Lionsclub-voorzitter Frank Walraven geeft dan de koffie aan voorzitter Diane van Hoof van de Voedselbank.

Veel vraag naar koffie

De organisatoren van de actie zijn uren bezig geweest om alle spaarpunten geteld te krijgen. “Het aantal van 700.000 is echt extreem veel en het was ook een hele toer om alle punten geteld te krijgen,” zo zegt Jos van der Knaap, voorzitter van de commissie 'Goede Doelen' van de Wijchense Lionsclub.

Volgens de Voedselbank is er bij de cliënten altijd veel vraag naar koffie en komt deze actie dan ook zeer gelegen. Wekenlang stond er in de HEMA in Wijchen een blauwe bus waar men de waardepunten in kon deponeren. Aan mensen werd gevraagd om de ingeleverde spaarpunten alvast op te tellen.

Elk jaar goede doelen-actie Lionsclub

De vrijwilligers van de Lionsclub organiseren elk jaar acties voor het goede doel. Zo hebben de Lions eerder een actie gehouden om oud en vreemd geld te doneren. Dat was toen voor oogoperaties in Derde Wereldlanden. Die actie heeft enkele duizenden euro’s opgebracht. De Lionsclub steekt ook regelmatig de handen uit de mouwen, om bijvoorbeeld zwerfvuil bijeen te rapen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}