Jaarwisseling Rijk van Nijmegen 'relatief' rustig verlopen

Jaarwisseling Rijk van Nijmegen 'relatief' rustig verlopen

NIJMEGEN – De jaarwisseling is in en rond Nijmegen relatief rustig verlopen. Ondanks dat moest de brandweer in de gemeente Nijmegen 50 keer uitrukken. In Wijchen brandde een woning met een rieten dak volledig af. Ook autobranden zorgden voor overlast.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen blijft kritisch over de festiviteiten rondom de jaarwisseling. "Ondanks dat we kunnen zeggen dat het in vergelijking met andere gebieden in de regio vrij rustig is gebleven, is zoveel inzet van politie en brandweer buitenproportioneel." 

Wijkcentrum Hatert

Bruls geeft aan dat het vaak om kleinere vergrijpen ging, maar toch moest in Hatert worden voorkomen dat jongeren brand stichtten in een wijkcentrum. "En ook in Neerbosch-Oost was het onrustig en moesten politie en brandweer optreden", aldus de burgemeester.

Rieten dak

In de Wijchen moest de brandweer voor middernacht al in actie komen. Daar vatte het rieten dak van een woning vlam en legde een groot deel van de woning in de as. De brandweer had de brand rond 22.15 uur onder controle en wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende huizen. Dat deed de brandweer door de daken van de woningen in de buurt nat te houden.

Autobranden

Ook enkele auto's in en rond Nijmegen moest het ontgelden. Zo ging in Groesbeek een auto in vlammen op en was het ook raak in de omgeving van de Berendonck. Ook daar kon de brandweer niet voorkomen dat een auto in vlammen opging. In Groesbeek wisten politie en bewoners met een tuinslang een brand te blussen, nog voordat de brandweer was gearriveerd.

Vlammen verwoesten rieten dak woning Wijchen 

Overkapping in Nijmegen uitgebrand door vuurwerk

Brand verwoest auto nabij Berendonck

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}