Jochie (6) stapt in Wijchen per ongeluk trein in, belandt in Oss

Jochie (6) stapt in Wijchen per ongeluk trein in, belandt in Oss

WIJCHEN – Het zal je als ouder maar gebeuren: je raakt je kind kwijt. Op de markt rent je koter weg, in de binnenstad loopt hij nietsvermoedend een winkel in. Of hij springt op de trein. Precies dat laatste gebeurde in Wijchen zaterdagavond.

Een 6-jarig jongetje stond op station Wijchen en liep de trein richting Den Bosch binnen. Zijn moeder was net te laat, de trein vertrok en ze kon niet meer mee. 

Het jochie zette koers richting Den Bosch, maar door samenwerking van de NS en de politie konden moeder en zoon een paar kilometer verderop in het Brabantse Oss weer worden herenigd. "Eind goed, al goed", twittert wijkagent Henry van Galen. 

Soms loopt het anders...

Deze jongen had mazzel. Het kan ook heel anders aflopen. Zo belandde de Indiase Saroo in de jaren 80 aan de andere kant van het immense land, nadat hij in de trein in slaap was gevallen.

Saroo was pas 5 en moederziel alleen, maar werd uiteindelijk geadopteerd door een Australisch koppel. Hij besloot op zoek te gaan naar zijn roots en zijn familie. Die zoektocht werd verfilmd in de film Lion

Via mediapartner Omroep Gelderland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}