Kringloopwinkel Wijchen doneert 65.000 euro aan goede doelen

Kringloopwinkel Wijchen doneert 65.000 euro aan goede doelen

WIJCHEN – Kringloopwinkel Vraag & Aanbod uit Wijchen heeft zaterdag 65.000 euro geschonken aan verschillende goede doelen. Dat gebeurde tijdens de heropening van het pand van de kringloopwinkel aan de Kruisbergweg in Wijchen. 

99 goede doelen

Ook de jaarlijkse goede-doelencheques werden uitgereikt aan 99 goede doelen. In totaal doneert Vraag & Aanbod 65.000 euro dit jaar. De Voedselbank en de Vincentiusstichting ontvingen beide 5000 euro. Alle geselecteerde goede doelen zijn vooral kleinschalige sociale projecten waarbij de betrokkenheid en inzet van vrijwilligers groot is en er een relatie is met de Wijchense samenleving en/of de kringloopwinkel.

Positie van allerarmsten

Buitenlandse goede doelen ontvingen samen 18.500 euro met bedragen tussen de 2000 tot 250 euro. Daartussen waren opvallend veel Afrikaanse en Oost-Europese goede doelen. Eén van de criteria is dat er een verbetering en ondersteuning van de positie van de allerarmste wordt gefaciliteerd. De projecten zijn vooral geconcentreerd rondom onderwijs, vorming en ziektebestrijding.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}