Laatste nieuwjaarsreceptie van Verheijen in Wijchen

Laatste nieuwjaarsreceptie van Verheijen in Wijchen

WIJCHEN – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijchen vond maandagavond plaats in ’t Mozaïek. Voor burgemeester Hans Verheijen was dit de laatste nieuwjaarsreceptie in Wijchen. Dit jaar wordt hij de nieuwe burgemeester van Sittard.

Terugblik 2019

In de nieuwjaarsspeech blikte Verheijen onder andere terug op het afgelopen jaar in Wijchen: "Er zit nog altijd behoorlijk wat 'wij' in Wijchen. Wat te denken van de kerstengelen, die afgelopen Kerst voor de 25e keer op rij een actie hielden voor de mensen die het wat minder goed hebben in onze samenleving. En wat te denken van de golf van warmte die in Wijchen opstak na het kermisincident dat Marco van As voor het leven tekende", vertelt de burgemeester.

Ook blikte Verheijen terug op landelijk niveau: "2019 is het jaar van de protesten geworden, over gemopper en gezanik, verhitte debatten over het klimaat, over de intocht van Sint, over stikstof, over het onderwijs en over van alles en nog wat. Wat een boosheid over wat hen wordt aangedaan", aldus de toekomstige burgemeester van Sittard.

Tekst gaat verder onder de video.

Woningbehoefte

Volgens Hans Verheijen zijn er inmiddels meer dan 41.000 inwoners in Wijchen. Die inwoners moeten allemaal een woonruimte hebben en daarom moeten er extra woningen worden gebouwd: "Tot 2030 moeten er ongeveer 1.500 woningen bijkomen in de gemeente Wijchen", aldus Verheijen in zijn nieuwjaarspeech.

Laatste woorden Verheijen

Verheijen gaat stoppen als burgemeester van Wijchen en gaat aan de slag als burgemeester van Sittard. Dit was daarom de laatste nieuwjaarsreceptie van Verheijen in Wijchen: "Er is iets gebeurd, en u weet dat ik ga vertrekken. Veel hebben mij daar ook mee gefeliciteerd. Voor degene die ik niet meer ga treffen: Dag allemaal, Wijchen is mooi en ik ga jullie ongelofelijk missen".

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}