DAG 2: De Dag van Wijchen zit erop!

DAG 2: De Dag van Wijchen zit erop!

REGIO – Woensdag was de Dag van Wijchen. Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal gebeurd is. Donderdag zijn we terug met de dag van de Groesbeekse heuvels, voor velen de mooiste wandeldag.

18.15 uur 42.691 wandelaars hebben op de tweede wandeldag de Wedren bereikt. 1.350 deelnemers zijn uitgevallen of zijn vanmorgen niet van start gegaan.

Het totale aantal uitvallers komt hiermee op 2012.

16.56 uur Voor de laatste lopers wordt het haasten, ze hebben nog vier minuten om te finishen! Anton helpt de laatste wandelaars over de finish.

16.10 uur Marsleider Henny Sackers kijkt in de persconferentie tevreden terug op dag 2: "Geen noemenswaardige incidenten." Twee lopers zijn vandaag gediskwalificeerd, een van hen kwam terug op de Wedren met een controlekaart met knipjes erin, terwijl de organisatie geen gebruik meer maakt van kniptangen. Deze loper heeft beroep aangetekend tegen de diskwalificatie. De organisatie kon niets zeggen over de andere diskwalificatie.

15.55 uur Het is een rustige dag voor de medewerkers van de blarenpost in Wijchen. Dat is een goed moment op eens dieper in te gaan op het metier van blaren prikken. Maar wat blijkt: blarenprikker Claudio doet een bekentenis: "Als ik heel eerlijk ben, vind ik voeten helemaal niet zo lekker om aan te zitten. Voeten zijn een apart iets!"

15.20 uur Minister Ank Bijleveld (defensie) bezocht woensdag tijdens de tweede dag van de Vierdaagse de gemeente Wijchen. Daar bracht ze een bezoek aan een defensiepost en schonk koffie in de tuin van het huis van haar ouders. Bijleveld bracht haar jeugd door in Wijchen, samen met haar zus Bea Schouten, statenlid voor het CDA in de provincie Gelderland.

14.50 uur RN7-verslaggever Joost loopt deze week ook de Vierdaagse, en komt onderweg de mooiste en meest bijzondere uitdossingen tegen.

Foto: Joost Brauer/RN7

14.45 uur Let op je waardevolle spullen!

14.04 uur We blikken vast een klein beetje vooruit naar morgen: de banken staan al langs de Zevenheuvelenweg! De weg is sinds zondagavond afgesloten, om te voorkomen dat er dagenlang geparkeerd wordt.

13.56 uur De dames van Clean Pete rusten even uit langs de kant van de weg.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Halverwege roze woensdag ?‍❤️‍??‍❤️‍?❤️??????️‍?Loes loopt in het @stichtingrubyandrose shirt, het goede doel waar we voor lopen. Voor meer info ga je naar de linkinbio ? #vierdaagse #200km

Een bericht gedeeld door Clean Pete (@cleanpetemusic) op

13.37 uur Alle wandelaars worden door bijzondere gastvrouwen verwelkomd op de Waalkade.

13.35 uur Het kan niet de bedoeling zijn dat dit knuffelkonijn in Wijchen aan het bier gaat! Wie is zijn of haar konijntje verloren?

13.30 uur Wat hebben ze het zwaar ;)

13.15 uur Oeps... Het idee is leuk!

12.10 uur Zo wil iedereen wel geluk gewenst worden, toch?

Foto: Lucia Smatanová/RN7

12.05 uur Ondertussen komt De Speld met een goed idee voor een echte wandelgame.

11.55 uur In Beuningen wordt vandaag ook stilgestaan bij het Lancastermonument. Daar stortte 23 juni 1943 een Engelse bommenwerper neer, waarbij de zes inzittenden om het leven kwamen. Wethouder Henk Plaizier hield een korte speech, waarbij ook militairen aanwezig waren.

Foto: Jos Courbois/RN7

Foto: Jos Courbois/RN7

11.45 uur Speciaal voor Roze Woensdag wappert de regenboogvlag vandaag aan de Stevenstoren.

11.30 uur Terwijl verslaggevers Anja en Maurice nog in respectievelijk Wijchen en Beuningen staan, wordt het op de vernieuwde Waalkade ook al aardig druk!

Foto: Ischa Bijl/RN7

11.00 uur De Vierdaagse voert dan misschien niet door de gemeente West Maas en Waal, maar dat weerhoudt de burgemeester en wethouders er niet van zich verderop langs het parcours te melden.

10.45 uur Je hebt het vandaag al vaker gehoord: het is Roze Woensdag! En ook het Rode Kruis houdt daar rekening mee!

10.30 uur De eerste toeschouwers zitten al klaar bij de Wedren.

Foto: Thijs Bennink/RN7

10.09 uur Zo zie je de wandelaars niet vaak...

09.57 uur Wat een gezelligheid in Wijchen!

09.13 uur Ook vandaag komen de wandelaars weer een aantal historische hoogtepunten tegen. Verslaggever Maurice ging daar eerder langs.

7.42 uur In Wijchen zijn de collega's van RN7 druk in de weer om straks met vijf camera's drie uur lang rechtstreeks verslag te kunnen doen van de feestelijke sfeer in het centrum daar. Ondertussen komen de eerste wandelaars Wijchen al binnen.

7.10 uur Herman de Roden (82) uit Amsterdam was dinsdag de allerlaatste die zich meldde aan de finish op de Wedren. Wij kijken vandaag met bijzondere aandacht naar hem uit.

5.18 uur Ook Qader Shafiq is vandaag begonnen aan de tweede dag. Hij loopt de wandeltocht om aandacht te vragen voor het mensenrechtenproject Nijmegen Sheltercity. Op zijn Facebook omschrijft hij de Dag van Wijchen als volgt: "De wekker klonk als een zwaar geschut. De nacht van de vierdaagsewandelaar is te kort. (...) Dat dag twee van Wijchen zo afschuwelijk is, ligt aan de dag van Overbetuwe en Lingewaard. Je loopt vrolijk door de pijn die zich manifesteert door. De vrolijkheid van de medewandelaars en het enthousiasme van de publiek helpt je thuis te komen.

5.00 uur RN7 doet de hele week door verslag van de Vierdaagse én de Vierdaagsefeesten. Via onze mobiele app kun je over naar ons kijken en luisteren. Maar je kunt natuurlijk ook kijken op de Wedren.

4.30 uur Laurens van Aggelen uit Arnhem begint de dag 'fris en fruitig', zegt hij op zijn Facebook. Hij is een van de 44.041 wandelaars die vandaag aan de Dag van Wijchen mocht beginnen. Dinsdagavond werd bekend dat 661 deelnemers niet waren gestart of tijdens de eerste dag waren uitgevallen.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}