Meer dan 2800 handtekeningen tegen bebouwing Wijchens Meer

Meer dan 2800 handtekeningen tegen bebouwing Wijchens Meer

WIJCHEN – De actie ‘Handen af van het Wijchens Meer’ heeft inmiddels 2.883 handtekeningen verzameld. De actievoerders zijn deze petitie begonnen, omdat zij tegen de plannen van de gemeente zijn om aan de oevers van het Meer voorzieningen voor horeca en recreatie te bouwen. Volgens hen zal de natuur van deze ‘Parel van Wijchen’ onherstelbaar beschadigen.

In september zijn Roos Verhaak en Anne Marie Doesburg Lanooij de petitie ‘Handen Af van het Wijchens Meer’ gestart. "Wij hebben bijna 3.000 handtekeningen. Daar zijn wij ontzettend blij mee en we blijven doorstrijden. Je blijft gewoon met je vingers van het meer af", vertelt Verhaak.

Bijeenkomsten

De afgelopen twee maanden zijn er een aantal bijeenkomsten geweest van het CDA en Kernachtig Wijchen. Tijdens die bijeenkomsten konden omwonenden vertellen waarom zij tegen de plannen van de gemeente zijn. Ook was er de gelegenheid om vragen te stellen aan de politieke partijen.

Verhaak denkt dat zowel die bijeenkomsten, als alle handtekeningen van de petitie, invloed zullen hebben op de uitslag: "Voor mij is het onvoorstelbaar als ze daar niet naar luisteren. Mochten de plannen doorgaan, wat ik me echt niet kan voorstellen, dan zullen wij ons daar niet bij neerleggen."

Definitieve beslissing

Op dinsdag 29 oktober zal de Wijchense gemeenteraad om 20.00 uur in theaterzaal 't Mozaïek een definitieve beslissing nemen over het plan. In eerste instantie zou de vergadering op 31 oktober worden gehouden in de raadszaal van kasteel Wijchen. Vanwege de grote publieke belangstelling wordt uitgeweken naar de theaterzaal.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}