Nieuwe buurtbus tussen Grave en Wijchen

Nieuwe buurtbus tussen Grave en Wijchen

WIJCHEN – Er is een nieuwe buurtbuslijn vanaf 29 maart van Wijchen via Balgoij, naar Grave. Met deze nieuwe buslijn willen de gemeenten Wijchen en Grave het openbaar vervoer tussen de twee steden verbeteren. De wethouder van Grave, Theo Lemmen, en de wethouder van Wijchen, Paul Loermans, reden de eerste rit op deze nieuwe buslijn mee.

Het eerste jaar van deze buslijn 568 betreft een proef; gekeken wordt of er voldoende gebruikers zijn om de kosten voor het laten rijden te kunnen verantwoorden. De provincie Gelderland draagt financiële steun bij aan dit initiatief. 

Voor de nieuwe buslijn waren nieuwe vrijwilligers nodig die op de buurtbussen willen rijden. De buurtbusvereniging is hiernaar op zoek gegaan en hebben deze vrijwilligers gevonden. De gemeenten zijn erg blij dat er genoeg vrijwilligers zijn gevonden, want zij zorgen ervoor dat de buurtbussen kunnen rijden.

Buurtbussen rijden sinds kort weer, na lang in de garage te hebben gestaan. Wethouder Loermans is er blij mee, “ondanks dat alleen noodzakelijke reizen met het OV wordt aangeraden. De nieuwe buurtbus van en naar Grave is ook een aanwinst. Ik ben zelf vanochtend meegereden. Toen zaten de eerste reizigers ook al in de buurtbus. Dat is goed nieuws en geeft de extra waarde van die buslijn aan. En natuurlijk grote complimenten voor alle vrijwilligers!”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}