Onderhoud Talis aan ruim 400 woningen Wijchen-Valendries

Onderhoud Talis aan ruim 400 woningen Wijchen-Valendries

WIJCHEN – Woningcorporatie Talis start na de bouwvak het groot onderhoud aan de eerste 106 woningen in Wijchen-Valendries. Deze bewoners zijn dinsdag geïnformeerd tijdens een bijeenkomst over de plannen. In de komende twee jaar zijn in totaal ruim 400 woningen in de wijk aan de beurt.

De woningen dichtbij het centrum van Wijchen zijn ongeveer 65 jaar oud. Volgens Talis worden de woningen met het onderhoud energiezuiniger en comfortabeler.

Buiten en binnen 

Het merendeel van de werkzaamheden vindt aan de buitenkant plaats. Zo wordt het dak geïsoleerd en vernieuwd, krijgen de woningen nieuw glas en worden de gevels verbeterd. Daarnaast wordt het asbest verwijderd en de kozijnen en deuren geschilderd. Aan de binnenzijde worden woningen geïsoleerd en wordt er mechanische ventilatie aangebracht.

Energielabel B

De woningen gaan van energielabel E of D naar B. Ronald Leushuis, bestuurder Talis: ‘Met de aanpak wordt er een belangrijke stap gezet naar een duurzame woning. De woningen worden nog niet gasloos. Hiervoor volgen wij ook de plannen die de gemeente voor deze wijk zal maken.’ De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder huurverhoging.

Keuken/badkamer vraaggestuurd

De keuken, badkamer en het toilet past Talis niet standaard tijdens het onderhoud aan. Reden is dat de corporatie bewoners niet wil dwingen om dit te vervangen, omdat het voor veel overlast zorgt. Vanaf 1 januari doet Talis dit daarom vraaggestuurd.  Bewoners kunnen zelf een aanvraag indienen als zij de keuken, badkamer of het toilet willen laten vervangen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Talen Vastgoedonderhoud. Dit jaar start de aannemer met de eerste 106 woningen aan de Valendrieseweg, Konijnsweg, Haagdoornstraat, Acaciastraat en de Ringlaan. De andere woningen zijn in 2020 en 2021 aan de beurt.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}