Op vier locaties in Wijchen Dodenherdenking

Op vier locaties in Wijchen Dodenherdenking

WIJCHEN – Op vier locaties in de gemeente Wijchen zijn er zaterdag 4 mei bijeenkomsten in het kader van de Dodenherdenking. Zo is er om 19.30 uur een herdenking bij het vredesmonument aan de Meerdreef, achter de St. Antonius Abt kerk in Wijchen.

Daar houdt burgemeester Hans Verheijen een toespraak en worden er gedichten voorgelezen door leerlingen van basisschool De Trinoom en het Maaswaal College. Ook is er zang en een kranslegging. De muziek wordt verzorgd door Harmonie DOV. Ook in Wijchen is “In vrijheid kiezen” het thema van de herdenking.

Graf van Engelse piloot

In Bergharen begint om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Sint Annakerk. Daarna is er een stille tocht naar de begraafplaats bij de protestantse kerk, gevolgd door een bloemlegging op het graf van de Engelse piloot D.C. Horn. Wethouder Loermans is daarbij aanwezig.

De herdenking in Batenburg vindt vanaf 19.00 uur plaats in de Oude St. Victorkerk. In aanwezigheid van wethouder Nick Derks worden er gedichten voorgelezen en is er muziek. Na een half uur gaan de aanwezigen via het oorlogsmonument naar de begraafplaats aan de Kasteelse Allee.

Drumband

De herdenking in Niftrik wordt gehouden bij het monument aan de Maasbandijk bij het spoor. Daar is wethouder Geert Gerrits aanwezig namens het gemeentebestuur. Om 19.30 uur vertrekt de drumband vanuit het dorp naar het monument aan de dijk, waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht wordt genomen.      

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}