Parkeergarages Wijchen hebben gemiddeld lage bezettingsgraad

Parkeergarages Wijchen hebben gemiddeld lage bezettingsgraad

WIJCHEN – De twee parkeergarages van Wijchen, die beide nog niet zo lang open zijn, hebben volgens de gemeente een gemiddeld lage bezettingsgraad, ondanks de gunstige ligging. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van het Parkeeronderzoek 2018 in het centrum van Wijchen.

Het gaat om de parkeergarage onder het station van Wijchen, die begin 2018 werd geopend, en parkeergarage Oostflank, die eind 2017 openging.

Parkeergarage Oostflank ligt bij de Meerdreef en zou volgens de gemeente beter benut kunnen worden, juist omdat het zo dicht bij het centrum ligt. Men is van plan om deze parkeergarage in de toekomst meer te gaan promoten, zodat er meer gebruik van wordt gemaakt. De gemeente noemt het opvallend dat beide parkeergarages op zaterdag een hogere bezettingsgraad hebben dan op donderdag.  

Weinig foutparkeerders in centrum

Volgens het Parkeeronderzoek is het doordeweeks in het centrum van Wijchen drukker geworden met geparkeerde auto’s, vergeleken met de jaren daarvoor. Op zaterdag is het juist minder druk. Verder blijkt dat het aantal auto’s van werknemers is afgenomen.

De gemeente constateert dat het in het centrum meevalt met foutparkeerders en dat er voldoende parkeerplaatsen zijn voor gehandicapten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}