Priester Aloys van Velthoven maakt nieuwe start

Priester Aloys van Velthoven maakt nieuwe start

REGIO – Priester Aloys van Velthoven begint in maart aan zijn nieuwe functie als rector van de Sacramentskapel van het klooster in Brakkenstein. Van Velthoven is al vijftien jaar aangesloten bij de parochie De Twaalf Apostelen van Wijchen-Heumen. Hij ziet de nieuwe functie als 'een nieuw begin'.

Overdracht

Van Velthoven is met name werkzaam in Overasselt, Nederasselt, Balgoij en Heumen. De overgangsperiode naar klooster Brakkenstein begint al vanaf maart, maar Van Velthoven zal pas in september zijn werkzaamheden voor parochie De Twaalf Apostelen volledig neerleggen. Veel parochianen vinden het vertrek van de pastor erg jammer. Met name op Facebook stromen de reacties binnen.

Opvolger

Van Velthoven wordt opgevolgd door nieuwe pastor Yves Mambueni Makiadi. Hij komt uit de Democratische Republiek Congo en heeft theologie en pastorale studies gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Makiadi heeft missionaire ervaringen opgedaan in Congo, Peru, de Filipijnen en China. De parochie is dankbaar dat hij deze ervaringen met hen wil delen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}