Project moet kinderen met zakgeld leren omgaan

Project moet kinderen met zakgeld leren omgaan

DRUTEN/WIJCHEN – De gemeenten Druten en Wijchen starten een project om jonge kinderen van ouders met een minimum inkomen te leren hoe ze met zakgeld moeten omgaan. Dit zakgeldproject is een initiatief vanuit de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Een besloten groep van zes kinderen met hun ouders nemen deel aan acht bijeenkomsten van 1 tot 2 uur. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Als er te veel aanmeldingen zijn, dan wordt er geloot.

Kinderen leren geld uitgeven en sparen

De ouders krijgen steeds 2 euro zakgeld om aan hun kind te geven. Tijdens de bijeenkomsten maken de ouders afspraken met de kinderen wat ze met het geld kunnen doen. Zo leren de kinderen geld uit te geven en te sparen.

Volgens de gemeente is het belangrijk om kinderen te ondersteunen bij hun financiële zelfstandigheid. In gezinnen waar de financiële middelen amper toereikend zijn om aan de dagelijkse verplichtingen te voldoen, is zakgeld voor kinderen geen vanzelfsprekendheid. Met dit project wil de gemeente met ouders en kinderen oefenen met zakgeld en ervaringen met elkaar delen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}